הייי יש פו גליטרים של לבבות שזה שם האתר כנסו ותהנו!!!!!

חומרים ל-12 מאפינס (תבנית שקעים אחת)
עוגות קטנות ושמחות
2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב

1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר), בקערה שניה מערבבים את הרטובים (ביצים, חמאה, חלב, תמצית וניל). מאחדים את שתי התערובות.
3. משמנים ומקמחים תבנית שקעים או מכניסים מנג’טים לכל שקע וממלאים בתערובת. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים  
 
 
 
 
 

 

מצרכים:

 

לבצק:

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

4 כפות סוכר

150 גרם חמאה, בקוביות

קורט מלח

4-6 כפות מי קרח

 

למלית:

5 תפוחים קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

1 כף מיץ לימון

3/4 כוס סוכר (הערה שלי- לטעמי 1/3 כוס זה די והותר!)

1 כף קמח

1 כפית קינמון

25 גרם חמאה, בקוביות קטנות

1/2 כוס פירורי ביסקוויט

(המלצה שלי- לפזר בין השכבות גם צימוקים ואגוזים קצוצים!)

 

לציפוי:

25 גר' חמאה מומסת

 

כלים:

תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

 

אופן ההכנה:

 

לבצק:

במעבד מזון לעבד יחד קמח, אבקת אפייה, מלח וסוכר.

להוסיף את החמאה ולעבד יחד למספר שניות.

להוסיף בהדרגה את מי הקרח עד שמתחיל להתגבש בצק-

ככל שמעבדים פחות הבצק יותר מוצלח ופריך, אז לא להגזים! לעבד רק עד שמתאחד...

לחלק את הבצק ל-2 חלקים, לשטח לדיסקה עגולה ועבה, ולעטוף כל חלק בניילון נצמד.

להניח את הבצק לקירור במקרר לשעה לפחות.

לא להפחית במשך הקירור - ככל שתקפידו על קירור נאות, התוצאה תהיה פריכה וטעימה יותר.

 

למלית:

לערבב בקערה היטב את כל המצרכים למלית, פרט לפירורי הביסקוויט וקוביות החמאה.

לשמן את תבנית הפאי ולחמם תנור לחום בינוני, 180 מעלות.

להוציא מהמקרר את אחד מחלקי הבצק, ולרדד לקוטר גדול במעט מקוטר התבנית.

אפשר לרדד את הבצק בין שתי יריעות של ניילון נצמד, אני מרדדת לרוב בין שתי ניירות אפייה מקומחים קלות, כך שלא יידבק למערוך ולידיים.

להניח את הבצק בתבנית, להצמיד היטב לתחתית ולדפנות ולהסיר עודפי בצק מן השוליים.

לפזר על תחתית הבצק את פירורי הביסקוויט, להניח מעל בערימה את מלית התפוחים,

ולפזר למעלה את קוביות החמאה.

לרדד את חלקו השני של הבצק באותו האופן, וליצור רשת בצק-

ניתן לפרוס רצועות ולסדר אותן בצורת שתי וערב, לחילופין ליצור חורים עם חותכן קטן או פקק של בקבוק,

או להשתמש במטריצה- מכשיר המיועד ליצירת רשת בצק שניתן להשיג בחנויות האפייה.

להניח את הבצק בזהירות על התפוחים ולהצמיד היטב לשולי התבנית לקבלת פאי סגור.

למשוח את הבצק בחמאה המומסת, להכניס לתנור ולאפות במשך כ-45 דקות עד שהפאי מזהיב.

לתת להצטנן ולהגיב חמים עם כדור גלידת וניל - שילוב קטלני...

למי שרוצה לקבל קלתית פריכה וזהובה יותר, ניתן לאפות את הקלתית לבדה באפייה עיוורת לפני המילוי למשך כ-15 דקות בחום בינוני עד להזהבה,

ואז להמשיך בתהליך באותו האופן.

 
 
 

 
כל הזכויות לאתר שמורות לבעל האתר ולו בלבד ,אם ראיתם חומר פוגע אנא דווחו לנו ונורידו , האתר נבנה על ידי יו-יו בניית אתרים בחינם כנסו ובנו לכם אתר בחינם שייך ליו-יו אתר פנאי לילדים ונוער האתר שיש בו הכל
דיווח על אתר
משחקים | אתרים לבנות | משפטים לפייסבוק | סרטונים מצחיקים | רקעים | בדיחות | משחקים יפים | משחקי בנות | משחקים לאייפון | משחקים חינם | חיפוש משחקים | משחקים וירטואלים |
משחקי דפדפן | דפי צביעה | עולם הדוגמניות | קונטר סטרייק | אתרים לילדים | 250 משחקים | עולם המשחקים | באבלס | תמונות מצחיקות | סטטוסים לפייסבוק | טריוויה | קטנטנים | 200 משחקים | משחקי בנים |